Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik Hammerite op aluminium of gegalvaniseerd metaal?
Schuur het oppervlak met schuurpapier, reinig met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Breng vervolgens 1 laag Hammerite Non Ferro Metaal Primer aan, laat drogen en werk af met Hammerite Metaallak. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe gebruik ik Hammerite op een sterk verroest metalen oppervlak?
Verwijder al het loszittend roest met een staalborstel of grof schuurpapier, reinig het oppervlak met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Technisch gezien kan Hammerite Metaallak nu direct worden toegepast. Voor een esthetisch perfect eindresultaat wordt echter geadviseerd om eerst Hammerite Nr.1 Antiroest Primer aan te brengen en dan Hammerite Metaallak. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe gebruik ik Hammerite op een verroest metalen oppervlak?
Hammerite Metaallak is speciaal geformuleerd om rechtstreeks op verroest metaal aan te brengen met een minimale voorbereiding van de ondergrond. Verwijder al het loszittend roest met een staalborstel of grof schuurpapier en reinig het oppervlak met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Breng dan Hammerite Metaallak rechtstreeks op het verroeste metaal aan. Primer of grondlaag is overbodig. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe gebruik ik Hammerite op nieuw of onbehandeld staal of ijzer?
Hammerite Metaallak is speciaal ontwikkeld om rechtstreeks op metaal aan te brengen met een minimale voorbereiding van de ondergrond. Reinig het oppervlak met Hammerite Metaalontvetter, spoel af met zuiver water en laat drogen. Breng dan Hammerite Metaallak rechtstreeks op het oppervlak aan. Primer of grondlaag is overbodig. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe komt het dat de verf van mijn hek loskomt en afbladdert?
Dat kan gebeuren als de verf werd aangebracht op een heel glad oppervlak en daardoor onvoldoende kan hechten op de ondergrond. Voor echt gladde ondergronden (zoals aluminium en gegalvaniseerd staal) raden wij aan eerst Hammerite Non Ferro Metaal Primer aan te brengen en dan Hammerite Metaallak. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe lang beschermt Hammerite Ultima Metaallak mijn metaal tegen roest?
Hammerite Ultima Metaallak beschermt het metaal 12 jaar tegen roest. Om je metaal zo lang te beschermen is het belangrijk dat je elke stap goed volgt zoals beschreven op de technische fiche.
Hoe lang duurt het voordat Hammerite Ultima Metaallak droog is?
Hammerite Ultima Metaallak is stofdroog na 1 uur en overschilderbaar na 3 uur.
Hoe voorkom ik dat de verf uitzakt?
Dit kan bij elke verf een probleem vormen, hoewel minder bij Hammerite dankzij de gelachtige structuur. Als je een glad en verticaal oppervlak moet schilderen, schuur je het eerst van links naar rechts af met grof schuurpapier. Reinig het oppervlak met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Breng vervolgens 3 dunne laklagen in plaats van 2 dikke lagen. Een dikkere laag is tijdens het droogproces meer onderhevig aan de zwaartekracht en zakt uit.
Hoe zorg ik voor een homogene kleur van het volledige schilderwerk?
Volg de instructies op de verpakking. Roer Hammerite Metaallak in potten licht om. Hammerite Metaallak in spuitbussen dien je minimaal 3 minuten te schudden voor gebruik. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Ik heb net een tweede laag aangebracht en het verfoppervlak is gerimpeld. Hoe komt dat?
Respecteer altijd de overschilderbaarheidstijd aangegeven op de verpakking vooraleer de tweede laag aan te brengen. Wacht nu tot de verf volledig uitgehard is, schuur het oppervlak opnieuw glad en breng een nieuwe laag aan om de afwerking te herstellen.
Ik weet niet welk type metaal ik heb. Hoe weet ik of ik Hammerite Ultima Metaallak kan gebruiken?
Hammerite Ultima Metaallak is geschikt om rechtstreeks aan te brengen op alle ferro- en non-ferrometalen. Het maakt dus niet uit welk type metaal je hebt. Enkel op koper dient eerst een laag Hammerite Non-ferrometaalprimer aangebracht te worden.
In welke glansgraden en kleuren is Hammerite Ultima Metaallak verkrijgbaar?
Hammerite Ultima Metaallak Hoogglans is verkrijgbaar in de kleuren zwart (RAL 9005), wit (RAL 9016), grijs (RAL 7042), antracietgrijs (RAL 7016) en groen (RAL 6005). Daarnaast ook in de kleuren goud en zilver. Hammerite Ultima Metaallak Zijdeglans is verkrijgbaar in de kleuren zwart (RAL 9005), wit (RAL 9016), grijs (RAL 7042), antracietgrijs (RAL 7016) en groen (RAL 6005). Hammerite Ultima Metaallak mat is verkrijgbaar in de kleuren zwart (RAL 9005) en wit (RAL 9016)
Is Hammerite Ultima Metaallak geschikt om aan te brengen Aluminium?
Ja, Hammerite Ultima Metaallak kan direct aangebracht worden op aluminium. Het aanbrengen van een primer of grondverf is daarbij niet nodig. Voordat Hammerite Ultima Metaallak wordt aangebracht, is het zeer belangrijk om de ondergrond grondig te ontvetten met Hammerite Metaalontvetter. (Voor meer informatie, raadpleeg de technische fiche.)
Is Hammerite Ultima Metaallak geschikt om aan te brengen Gegalvaniseerd metaal?
Ja, Hammerite Ultima Metaallak kan direct aangebracht worden op verzinkt metaal. Het aanbrengen van een primer of grondverf is daarbij niet nodig.  Voordat Hammerite Ultima Metaallak wordt aangebracht, is het zeer belangrijk om de ondergrond grondig te ontvetten met Hammerite Metaalontvetter. (Voor meer informatie, raadpleeg de technische fiche.)
Is Hammerite Ultima Metaallak geschikt om aan te brengen op IJzer?
Ja, Hammerite Ultima Metaallak kan direct aangebracht worden op ijzer. Het aanbrengen van een primer of grondverf is daarbij niet nodig. Voordat Hammerite Ultima Metaallak wordt aangebracht, is het zeer belangrijk om de ondergrond grondig te ontvetten met Hammerite Metaalontvetter. (Voor meer informatie, raadpleeg de technische fiche.)
Is Hammerite Ultima Metaallak geschikt om aan te brengen Zink?
Ja, Hammerite Ultima Metaallak kan direct aangebracht worden op zink. Het aanbrengen van een primer of grondverf is daarbij niet nodig. Voordat Hammerite Ultima Metaallak wordt aangebracht, is het zeer belangrijk om de ondergrond grondig te ontvetten met Hammerite Metaalontvetter. (Voor meer informatie, raadpleeg de technische fiche.)
Kan ik al mijn metalen buitenobjecten behandelen met Hammerite Ultima Metaallak?
Ja, dat is mogelijk. Hammerite Ultima Metaallak is namelijk geschikt om rechtstreeks (zonder primer) aan te brengen op alle ferro- en non-ferrometalen. Enkel op koper dient eerst een laag Hammerite Non-ferrometaalprimer aangebracht te worden.
Kan ik Hammerite gebruiken, ik woon namelijk dicht bij de kust waar corrosie door zout een groot probleem is?
Verwijder voor het schilderen al het zout van het metaal door het oppervlak grondig te reinigen met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Breng vervolgens Hammerite Metaallak aan. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Kan ik Hammerite Metaallak later opnieuw gebruiken?
Hammerite Metaallak kan tot 2 jaar na het openen gebruikt worden. Om ongebruikte verf te bewaren, de pot Hammerite goed afsluiten met het oorspronkelijke deksel en bewaren op een droge, goed geventileerde plaats en verwijderd van warmtebronnen.
Mag ik Hammerite Metaallak mengen met een andere verf?
Hammerite Metaallak mag met geen enkele andere verf worden vermengd.
Mijn hek vertoont alweer roestvlekken, waarom?
Er zijn twee belangrijke redenen waarom roest voortijdig optreedt. De eerste reden is dat er onvoldoende verf werd aangebracht. Breng altijd 2 lagen aan zoals aangegeven want dat is de sleutel tot succes. Op voorwerpen zoals hekken en traliewerk is het van belang dat alle hoeken en kanten goed mee geverfd zijn. De tweede reden is meestal dat de ondergrond vooraf onvoldoende gereinigd werd of niet droog was, zodat vuil en vocht onder de verflaag vast zijn komen te zitten waardoor de verf loskomt en/of roest ontstaat.
Mijn metaal is geroest, kan ik Hammerite Ultima Metaallak direct over deze roest aanbrengen?
Ja, Hammerite Ultima Metaallak kan direct over roest worden aangebracht. Wel raden we aan om loszittende roest en bladderende verf vooraf te verwijderen met een staalborstel of schuurpapier. Nadien moet je de ondergrond grondig ontvetten met Hammerite Metaalontvetter en opschuren, vervolgens kan je aan de slag met Hammerite Ultima Metaallak.
Mijn metaal is nieuw. Kan ik Hammerite Ultima Metaallak op nieuw metaal aanbrengen?
Ja, dat kan. Hammerite Ultima Metaallak is geschikt om aan te brengen op nieuw metaal. Het is zeer belangrijk om het metaal grondig te reinigen en ontvetten met Hammerite Metaalontvetter voor het aanbrengen van Hammerite Ultima Metaallak. Op een schone en vetvrije ondergrond hecht verf namelijk beter.
Wanneer een spuitbus gebruiken en wanneer een borstel?
Wens je een perfect egale, gladde decoratieve afwerking, dan gebruik je het best een spuitbus. Spuitbussen zijn ideaal voor kleinere oppervlakken en/of met borstel of rol moeilijk bereikbare plaatsten. Voor zeer grote oppervlakten is een spuitbus minder geschikt aangezien een deel van de nevel verloren gaat door “overspray”.  

Contact

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Aarzel dan niet om ons te contacteren!