Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik Hammerite op aluminium of gegalvaniseerd metaal?
Schuur het oppervlak met schuurpapier, reinig met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Breng vervolgens 1 laag Hammerite Non Ferro Metaal Primer aan, laat drogen en werk af met Hammerite Metaallak. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe gebruik ik Hammerite op een sterk verroest metalen oppervlak?
Verwijder al het loszittend roest met een staalborstel of grof schuurpapier, reinig het oppervlak met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Technisch gezien kan Hammerite Metaallak nu direct worden toegepast. Voor een esthetisch perfect eindresultaat wordt echter geadviseerd om eerst Hammerite Nr.1 Antiroest Primer aan te brengen en dan Hammerite Metaallak. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe gebruik ik Hammerite op een verroest metalen oppervlak?
Hammerite Metaallak is speciaal geformuleerd om rechtstreeks op verroest metaal aan te brengen met een minimale voorbereiding van de ondergrond. Verwijder al het loszittend roest met een staalborstel of grof schuurpapier en reinig het oppervlak met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Breng dan Hammerite Metaallak rechtstreeks op het verroeste metaal aan. Primer of grondlaag is overbodig. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe gebruik ik Hammerite op nieuw of onbehandeld staal of ijzer?
Hammerite Metaallak is speciaal ontwikkeld om rechtstreeks op metaal aan te brengen met een minimale voorbereiding van de ondergrond. Reinig het oppervlak met Hammerite Metaalontvetter, spoel af met zuiver water en laat drogen. Breng dan Hammerite Metaallak rechtstreeks op het oppervlak aan. Primer of grondlaag is overbodig. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe komt het dat de verf van mijn hek loskomt en afbladdert?
Dat kan gebeuren als de verf werd aangebracht op een heel glad oppervlak en daardoor onvoldoende kan hechten op de ondergrond. Voor echt gladde ondergronden (zoals aluminium en gegalvaniseerd staal) raden wij aan eerst Hammerite Non Ferro Metaal Primer aan te brengen en dan Hammerite Metaallak. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Hoe voorkom ik dat de verf uitzakt?
Dit kan bij elke verf een probleem vormen, hoewel minder bij Hammerite dankzij de gelachtige structuur. Als je een glad en verticaal oppervlak moet schilderen, schuur je het eerst van links naar rechts af met grof schuurpapier. Reinig het oppervlak met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Breng vervolgens 3 dunne laklagen in plaats van 2 dikke lagen. Een dikkere laag is tijdens het droogproces meer onderhevig aan de zwaartekracht en zakt uit.
Hoe zorg ik voor een homogene kleur van het volledige schilderwerk?
Volg de instructies op de verpakking. Roer Hammerite Metaallak in potten licht om. Hammerite Metaallak in spuitbussen dien je minimaal 3 minuten te schudden voor gebruik. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Ik heb net een tweede laag aangebracht en het verfoppervlak is gerimpeld. Hoe komt dat?
Respecteer altijd de overschilderbaarheidstijd aangegeven op de verpakking vooraleer de tweede laag aan te brengen. Wacht nu tot de verf volledig uitgehard is, schuur het oppervlak opnieuw glad en breng een nieuwe laag aan om de afwerking te herstellen.
Kan ik Hammerite gebruiken, ik woon namelijk dicht bij de kust waar corrosie door zout een groot probleem is?
Verwijder voor het schilderen al het zout van het metaal door het oppervlak grondig te reinigen met Hammerite Metaalontvetter, spoel met zuiver water en laat drogen. Breng vervolgens Hammerite Metaallak aan. Hammerite Metaallak is beschikbaar in Hoogglans, Zijdeglans, Hamerslag en Structuur.
Kan ik Hammerite Metaallak later opnieuw gebruiken?
Hammerite Metaallak kan tot 2 jaar na het openen gebruikt worden. Om ongebruikte verf te bewaren, de pot Hammerite goed afsluiten met het oorspronkelijke deksel en bewaren op een droge, goed geventileerde plaats en verwijderd van warmtebronnen.
Mag ik Hammerite Metaallak mengen met een andere verf?
Hammerite Metaallak mag met geen enkele andere verf worden vermengd.
Mijn hek vertoont alweer roestvlekken, waarom?
Er zijn twee belangrijke redenen waarom roest voortijdig optreedt. De eerste reden is dat er onvoldoende verf werd aangebracht. Breng altijd 2 lagen aan zoals aangegeven want dat is de sleutel tot succes. Op voorwerpen zoals hekken en traliewerk is het van belang dat alle hoeken en kanten goed mee geverfd zijn. De tweede reden is meestal dat de ondergrond vooraf onvoldoende gereinigd werd of niet droog was, zodat vuil en vocht onder de verflaag vast zijn komen te zitten waardoor de verf loskomt en/of roest ontstaat.
Wanneer een spuitbus gebruiken en wanneer een borstel?
Wens je een perfect egale, gladde decoratieve afwerking, dan gebruik je het best een spuitbus. Spuitbussen zijn ideaal voor kleinere oppervlakken en/of met borstel of rol moeilijk bereikbare plaatsten. Voor zeer grote oppervlakten is een spuitbus minder geschikt aangezien een deel van de nevel verloren gaat door “overspray”.  

Contact

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Aarzel dan niet om ons te contacteren!